BEREIDING

BEREIDING

Bereidingswijze

 Turkey to Go!

  1. Haal de kalkoen ongeveer 2 uur voor het diner uit de koelkast om alvast een beetje op temperatuur te komen.
  2. verwarm de oven voor op 160 graden (conventionele oven). Leg de kalkoen met de borst naar boven in de bijgeleverde ovenbak en dek helemaal af met aluminiumfolie. Zet de kalkoen in de oven en verwarm de kalkoen 45 minuten op deze temperatuur.
  3. Verwijder het aluminiumfolie van de kalkoen.
  4. Zet de temperatuur daarna naar 180 graden en verwarm verder voor 15 -20 minuten.
  5. De kalkoen zal nu goudbruin gekleurd zijn.
  6. Haal de kalkoen uit de oven en pak ‘m in aluminiumfolie. Laat nog 10 tot 15 minuten rusten op het aanrecht.
  7. In de tussentijd kan je de bijgerechten verwarmen in de magnetron (of gewoon in een pannetje) en jus warm maken in een passende pan.
  8. Haal de kalkoen voorzichtig uit de ovenschaal en plaats deze op een passende schaal.
  9. Plaats de garnituren in passende bakjes.
  10. Serveer alles gezellig aan tafel, snijdt de kalkoen aan en bon apetit!


Restjes?

No waste!

Deze kalkoen is echt ruim voldoende voor meerdere personen. Als de knoop van je broek afspringt moet je stoppen, maar hier zijn een paar lekkere ideetjes voor de bewaarde restjes.


Iets groens?

Salade van rauwe spinazie, geplukte kalkoen, gebakken spruitjes, geroosterde pecan noten en een frisse sinaasappeldressing.


Sandwich turkey to go!

Geroosterde boterham, ijsbergsla, siracha mayonaise, kimchi, zoetzure komkommer.


Lekker classic. 

Gesneden kalkoen, restje bospaddenstoelen saus, peterselie, vol au vent bakje (bladerdeeg bakje).


Turkey Gonzales.

Taco met turkey, crème fraiche, quacemole, tomatensalsa, geraspte kaas en ijsbergsla.


Share by: